sobota 8. dubna 2017

TRAVEL DIARY – MOJE ANGLICKÉ DOBRODRUŽSTVÍ: Jak mít Londýn jako na dlani?



Protože jsem se u popisu svého dobrodružství v Parlamentu trochu více rozepsala, rozhodla jsem se, že tento den rozdělím do dvou článků, aby se to dobře četlo. Takže tady je zbytek toho, co jsme v tento den ještě stihli, protože jsme byli velice šikovní a hlavně milujeme procházky. 



Naše další kroky vedly kolem Westminster Abbey, do které jsme už ale nešli. Návštěvu tohoto místa si necháme zase na někdy jindy.  A odtud jsme se dostali až do St. James Park a kdo z vás Londýn alespoň trošku zná, ví, že tento park je jen kousíček od Buckingham Palace, který si prostě nemůžu nechat ujít.  St. James park je opravdu nádherný. Svou rozlohou se nemůže rovnat s Hyde Parkem, který jak jsem zjistila o něco později, je vlastně hned za rohem, ale je skutečně krásný. A já se nemůžu dočkat, až do Londýna přijde jaro a všechno začne kvést, protože to bude to nejkrásnější období. Miluji jaro a těším se, až si prostě vezmu knihu, koupím si kávu s sebou a půjdu si jen tak sednout s knihou na lavičku a číst. To je můj naprosto ideální plán na jednu květnovou neděli.  
 


Z parku jsme došli na místo, kam vedou kroky asi každého turisty, který přijede do Londýna. Buckinghamský palác je lákadlem asi pro každého. A není se čemu divit, protože jako sídlo královny představuje další z londýnských dominant, které prostě musíte vidět, když tu jste.  Z parku přicházíme k paláci zepředu, takže abychom se dostali blíže, musíme si celé náměstíčko s obří sochou královny Viktorie obejít. Palác je opravdu velice krásný. Svou architekturou připomíná Shönbrunn ve Vídni, i když bych řekla, že to asi bude opačně.  Celý areál je obehnaný tlustými kovovými mřížemi, které jsou sice krásně zdobené, a rozumím tomu, že plní nepostradatelný účel, ne každý může ke královně, ale pro fotografa jsou strašně nepraktické. Ale nic nekazí na celkovém efektu této budovy a vlastně k ní tak nějak patří. Nicméně jak tomu bývá, je tady také neuvěřitelné množství lidí, kteří doufají, že třeba zahlédnou královnu. Takže se prostě pokocháme, a protože začíná pršet, utíkáme zase o kousek dál. Dostáváme se na Trafalgar, ale protože se pořádně rozpršelo, procházku po náměstí si schováváme na jindy a jdeme se schovat do Pret, kde si hledáme cestu, jak se nejlépe dostaneme na další destinaci. 

A jelikož je 15. Února a včera byl Valentýn, rozhodla jsem se zabookovat nám lístky na vyhlídku ve Sky Garden. Což je mrakodrap, v jehož 35 patře je kavárna, bar, restaurace a zahrada. Je to velice romantické místo, a protože jsme s přítelem spolu na Valentýna strávili jen pár hodin a to tak, že jsme se hledali na Victoria Coach Station, kam přijel z letiště, chtěla jsem náš dnešní den zakončit romanticky a oslavit tento svátek právě zde. 


Tuto vyhlídku mi doporučili kamarádky a její návštěva stála za to. Okamžitě jsem si to tam zamilovala a rozhodně to není moje poslední návštěva, protože o týden později zde jdeme se všemi stážistkami zapít náš první měsíc v práci. Nicméně pokud budete v Londýně, rozhodně si sem zajděte, protože to opravdu stojí za to a rezervace se dělá zadarmo přes internet. 

Ve Sky Garden pak máme Londýn jako na dlani, jen škoda, že nám předtím pršelo. I tak je to ale skvělý zážitek. Vidíme, jak se pod námi klikatí Temže a za Sharkem zapadá slunce, což působí skutečně velice úchvatný pohled. Je to skoro jakoby jste měli celý Londýn na dlani. Ještě před odjezdem domů si nezapomeneme dát něco dobrého, protože bez toho by to nešlo. Dneska vyhrává Ginger beer, který je opravdu silně zázvorový, ale velice dobrý. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky