středa 2. prosince 2015

5 tipů na Vánoční dárky v podobě knih

První adventní víkend je už za námi a Vánoce se nám pomalu blíží. Knihy jsou podle mě skvělým dárkem pod stromeček. Obzvlášť pro milovníky knih jako jsem já :D
Z té veliké nabídky knih, které nám knihkupectví nabízejí, jsem vybrala pět, o kterých si myslím, že jsou vhodným dárkem pod stromeček pro každého.

1. John Green, Lauren Myracle a Maureen Johnson - Sněží sněží 
První knihou, kterou jsem vybrala, je očekávaná sbírka na niž se podílelo několik autotrů. Jedním z nich byl i John Green, který se v posledních letech stal velmi oblíbeným. Kniha obsahuje tři příběhy z nichž všechny se odehrávají v městěčku Gracetown.
K Vánocům prostě zcela bezprostředně patří sníh. Krásný bílý poprašek na střechám domů a ulicích vytváří tu kouzelnou automosféru Vánoc. Avšak i tato nádhera dokáže způsobit mnoho malérů. A stejně tak jsou Vánoce i dobou splněných přání a nebo by alespoň měly být. Co když ale to co si přejeme není to co skutečně cheme?


2. George Saunders - Desátého prosince 
Další knihou je sbírka povídek amerického autora George Saundera, která výjde během následujícího týdne. Hrdinové ale i nehrdinové povídek řěší během svých příběhů ty nejnálehavjší otázky dnešní doby. Kniha byla oceněna prestižní cenou Folio a objevuje se v žebříku desíti nejlepších knih, který sestavuje The New York Times.

 3. Smrtná zima - Kate A. Boorman 
Další novinkou, která vyšla v nedávné době je kniha Smrtelná zima, která spadá do žánru fantasy a young adult. Tato kniha pracuje s myšlenkou, že zakázené ovoce chutná nejlépe. Hrdinku Emmeline lákají lesy, promlouvají k ní ale vstup do nich je přísně zakázan. A navíc winter is coming... ;)


4. Řeky londýna - Ben Aaronovitch 
Už tady máme čistě vánoční knihy, povídkovou sbírku a něco z young adult. Řeky londýna nadchnou milovníky detektivek. Novodobý Sherlock Holmes, který není jen policejním vyšetřovalatelem, ale i čarodějovým učněm. Ano slyšíte dobře. Město je odpředeno napřirozenem. A je třeba nastolit spravednost.

5. Americká sága: Zlatý břeh - Iny Lorentzová 
A nakonec tady mám historický román, jelikož sama tento žánr mám velice ráda. Kniha se odehrává v době napoleonských válek. Dvou osiřelých dětí se ujme německý hrabě, vychovává je jako své vlastní. Kluk vystuduje vysokou školu a dívku provdá za svého bratra. Avšak ani po válce osud k dětem není příliš přívětivý a oni oba nakonec musí uprchnout za oceán. Bude pro ně nový svět i novou možností začít znovu žít?

Na závěr si nemohu odspustit přidat sem malé převapení, neboť Vánoce jsou dobou plnou překvapení. Tím mým je šestý typ v podobě knihy od českého autora.
6.  Petr Šabach - A nakonec Vánoce 
Petr Šabach se proslavil knihami jako jsou Hovno hoří a nebo Občanský průkaz, které se obě stali velmi úspěšnými. První z nich se objevuje v Maturitních četbách studentů a druhá byla nedávno sfilmována.
Nová kniha se odehrává na americké půdě, kdy dva kamarádi poržívají svá dobrodružství.

Doufám, že jsem Vám svým výběrem vánočních knih alespoň trochu pomohla :)

Oblíbené příspěvky